Samuli Federley

BIOGRAFI

Samuli është një artist solo kitare nga Finlanda. Ai luan në kitarë elektrike me 8 tela nga Taisto Guitars dhe performon si në grup ashtu edhe solo. Në muzikën e tij Samuli kombinon elemente nga zhanret klasike, metal, pop dhe elektronike. Samuli numëron 4 albume solo dhe albumi i fundit i quajtur Stormylized u publikua në mars 2023. Ai gjithashtu ka luajtur në 30 albume si anëtar grupi ose solo dhe një prej këtyre albumeve ka marrë një status rekord të artë në Finlandë (Në Aika Mennä Nukkumaan-ep). Samuli ka marrë pjesë në turne në Finlandë, Suedi, Gjermani, San Marino, Republikën Çeke, Rumani, Algjeri, Korenë e Jugut dhe Kinë. Më vonë këtë vit do të ketë turne në Kosovë, Korenë e Jugut dhe Meksikë. Ka performuar me legjenda si Steve Vai dhe Michael Monroe. Në shkurt 2023 Samuli mori pjesë në konkursin e këngës në Eurovizion me grupin e tij Ice Eye në San Marino. Samuli gjithashtu ka interpretuar në spektaklin televiziv Finlandez Got Talent si dhe në Record Factory ku ai u bë kitaristi më i shpejtë në Finlandë.